Какво е Тиговит

Повече катехини с Тиговит

Човечеството консумира зелен чай от повече от 4,000 години, но съвсем отскоро науката започна да открива многообразни начини за употребата на съставките на зеления чай.

В Азия милиони хора пият зелен чай ежедневно. При такъв прием човешкото тяло усвоява само минимални количества EGCG катехини. От  300mg EGCG в чаша чай организмът усвоява под 1mg катехини.

Затова пиенето на чай само по себе си не е достатъчно.

Тиговит за първи път предлага възможността зеленият чай да се консумира в комбинация с други натурални съставки, като запазва ценните вещества и ги предоставя в непроменен вид за усвояване от организма.
 

Тиговит – повече от екстракт от зелен чай

Тиговит е комбинация от няколко натурални съставки, които позволяват до 50 пъти по-високо усвояване на EGCG катехини от човешкото тяло. 

За първи път EGCG е достъпен в естествена форма и значими количества. 

Тиговит се състои от съставки с най-високо качество. Производството и качественият контрол се осъществяват в Германия. 

Тиговит  е подходящ за вегани и вегетарианци. Той не съдържа желатини консерванти.
 

Историята на зеления чай

През последните 4000 години зеленият чай се е консумирал и е бил източник
на вдъхновение и радост. Според стара легенда, Shen Nong Shi, бащата на традиционната китайска медицина, се счита за откривателя на зеления чай. Той открил сладкия, но същевременно горчив вкус в него, непознат му от никое друго растение. С богатия си житейски опит той бързо открил типичните свойства на зеления чай, познати ни и до днес: сладкия вкус, който подхранва тялото и горчивите съставки, който го пречистват.